TAISTELUTARINAT

Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

TAISTELUTARINAT - Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

Alina

Alina sairastui maaliskuussa 2014, ollen 2-vuotias. 

Sairaus alkoi yllättäen, Alina alkoi ontua, kaatuilla, sekä olla hyvin väsynyt. Viikko ontumisen jälkeen lähdimme lääkäriin. Kävimme kolmen eri lääkärin luona ennen diagnoosia. Alinalla väitettiin olevan pelkkä korvatulehdus, mutta en tyytynyt tähän, vaan halusin toisen lääkärin diagnoosin. 

Lopulta Seinäjoen keskussairaalassa otetun verikokeen perusteella saimme erittäin vahvan leukemiadiagnoosin. Samalla hetkellä lähdimme Tampereelle lastenosastolle. 

Tampereella Leukemia ALL varmistui. Aloitimme hoidot hoitokaavion mukaisesti. Alkuun Alina sai hyvin paljon sivuoireita, jonka vuoksi alkujaksomme oli kivulias, ja Alina olikin useita viikkoja morfiinilääkityksen alaisena. 

Toukokuussa Alinan vointi alkoi kohentua ja pääsimme 8 yhtäjaksoisen viikon jälkeen kotiin. Siitä lähtien noudatimme hoitokaaviota ja kävimme hoitojaksoilla vuoronperään Tampereella ja Seinäjoella. 

Kesäkuussa 2014 tulimme hoitojaksolla ylläpitovaiheeseen. Lääkitys on nykyisin suun kautta ja seuranta kerran kuukaudessa. Hiukset ovat alkaneet kasvaa ja vointi on pysynyt hyvänä muutamia infektioita lukuunottamatta. 

 

Terveeksi Alina todetaan jouluna 2015.