TAISTELUTARINAT

Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

TAISTELUTARINAT - Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

taistelutarinat.jpg

Taistelutarinat

TAISTELUTARINAT on valokuvaaja Lari Järnefeltin kuvasarja syöpää sairastavista ja syövän kohdanneista lapsiperheistä.

"Pari vuotta sitten kävelin SYLVA Ry:n järjestämään tuolitapahtumaan. Ajatus siitä, että syöpä voi kohdata kenet tahansa, iski niin voimakkaana, että halusin tarjota jotain positiivista syövän kohdanneille perheille. Aluksi aikeena oli yksinkertaisesti tarjota mahdollisuus perhekuvaukseen, mutta SYLVA Ry:n ihmisten kanssa ideaa työstäessä ajatus kasvoi kuvasarjaksi."

TAISTELUTARINAT näyttää kuvina perheitä, jotka ovat joutuneet kohtaamaan lapsen syövän. Kuvassa pääosassa on lapsi, mutta yhtä voimakkaana lapsen taustalla on koko perhe. Kuvan yhteydessä on perheen tarina sellaisena kuin perhe sen on itse kokenut ja kertonut.

"Vaikuttavinta tässä projektissa on ollut nähdä se voima, mikä ihmisistä - niin lapsista kuin vanhemmistakin - löytyy, kun se on pakko löytyä."

Kuvasarjan ja valokuvanäyttelyn kautta haluamme näyttää, että vaikka syöpä voi kohdata minkä tahansa aivan tavallisen lapsiperheen, löytyy voima taistella syöpää vastaan perheen sisältä. 


Taistelutarinat on alunperin Lari Järnefeltin ja SYLVA Ry:n yhteistyötä. Matkalla yhteistyöhön ovat liittyneet kaikki kuvatut perheet, jotka ovat kertoneet tarinansa. Tarinat, jotka kuviin on liitetty, ovat suoraan perheiden kertomia ja kirjoittamia. Tarinat on kääntänyt englanniksi vuonna 2015 Elisa Järnefelt ja vuonna 2016 Minna Mäkinen.

Tästä linkistä pääset lukemaan valokuvaaja Lari Järnefeltin blogikirjoituksen ensimmäisen TAISTELUTARINAT -kuvasarjan tekemisestä vuonna 2015.