TAISTELUTARINAT

Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

TAISTELUTARINAT - Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

Tomas

Tomas sairastui kuusivuotiaana heinäkuussa 2013 neuroblastooma nimiseen syöpään, joka on kiinteä kasvain.

Oireet alkoivat lonkkakivuilla, jotka kovenivat muutamassa viikossa. Diagnoosi saatiin kahden viikon tutkimusten jälkeen ja sytostaattihoidot aloitettiin samantien. Sytostaatteja seurasi leikkaus, kantasolutuettu jättihoito, sädetys ja immuunivasta-aine hoito. Hoidot kestivät Tomaksella 1v 3kk ja hoitojen aikana Tomas oli jomman kumman vanhemman kanssa enemmän tai vähemmän  sairaalassa, riippuen paljon hoitojen vaiheesta. 

Tomas on elänyt infektioeristyksessä hoitojen alusta 1,5 vuotta, mikä on tarkoittanut Tomaksen kohdalla sitä, että eskariin tai kouluun ei ole voinut mennä, kaupassa ei ole voinut käydä, mitään harrastuksia ei ole voinut olla, meillä ei ole voinut kyläillä, eikä Tomas ole voinut kyläillä muualla. Tomas itse on ottanut tämän kaiken todella reippaasti ja ollut aivan suunnattoman rohkea ja sopeutuvainen taistelija. 

Meille vanhemmille ja pikkuveljelle tämä on tarkoittanut arjen joustoa Tomaksen hoitojen mukaan. Jatkuvaa huolta ja voinnin tarkkailua. Lääkkeitä, verikokeita, sairaalapäiviä, -vuorokausia, -viikkoja. Onnenhetkiä Tomaksen voidessa hyvin. 

Lokakuun hoidon lopetustutkimuksissa Tomaksen taudin on todettu olevan remissiossa, kontrollit jatkuvat kolmen kuukauden välein ja Tomas aloittaa ensimmäisen luokan ihan fyysisesti koulussa.