TAISTELUTARINAT

Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

TAISTELUTARINAT - Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

Santtu

Nuorin lapsistamme, 4-vuotias Santtu-poikamme sairastaa erittäin harvinaista, erittäin agressiivista pleuropulmonaalista Blastooma-nimistä syöpää.

Syöpä on ns. lasten keuhkosyöpä. Santtu on Suomessa ainoa, joka tätä sairastaa. Syöpätaipaleemme on kestänyt jo kohta 2 vuotta. Santtu kävi maksimaaliset, aggressiiviset hoidot läpi, jotka loppuivat isoon jättimäiseen sytostaattihoitoon, jossa Santun omat kantasolut palautettiin. Eli tehtiin ns. autologinen kantasolusiirto. Tämä tehdään aggressiivisissa / huonoennusteisissa syövissä ja sen avulla pyritään tuhoamaan viimeisetkin syöpäsolut.

Valitettavasti meidän Santun kohdalla tulos kesti vain 2 kuukautta. Perheemme elämä romahti uudestaan 2:n kuukauden päästä, kun Santun syöpä uusiutui.

Nyt olemme taas  käyneet raskaat hoidot kohta läpi, ja urhoollisesti taistelleet pahissoluja vastaan.  Joulukuussa 2014 meni viimeinen IV-sytostaattikuuri. Tammikuussa alkoi ylläpitovaihe, eli ainakin vuoden mittainen suun kautta otettava sytostaattikuuri. 

Poikamme on hämmästyttänyt ensimmäisellä ja niin tällä toisellakin kerralla hyvällä voinnillaan, positiivisuudellaan ja reippaudellaan kaikkia. Santtu on kestänyt niin yllättävän hyvin isot hoidot, että tästä pojasta on kohistu koko Suomen syöpälääkäreiden kesken. Olemme tehneet monta uutta ennätystä syöpäosastolla ja ennätysten teko sen kuin jatkuu vaan!!!