TAISTELUTARINAT

Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

TAISTELUTARINAT - Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

Kalle

Livet före cancern, sjunde juni år 2004. Första lediga dagen. Samtalet från Uleåborgs Universitetssjukhus förändrade våra liv för en perioden av cancer. Åttaåriga Kalle, som tre veckor tidigare hade genomgått en provtagning av lymfkörtlarna, fick provtagningsresultatet. Vårt barn hade cancer. Pojken, mamma och pappa for till avdelning 51.

Morbror lämnade hemma för att sköta om lillebror.

Den första chocken slog mot ansiktet. Vardagslivet ändrades enligt vårdschemat. Från början var vi mycket öppna för alla om vad vårt barn hade. Öppenheten var ett sätt för oss att hantera den allvarliga situationen.

Anhöriga och vänner har stöttat oss, och inte lämnat oss ensamma. Vi hade bara ett mål. Kalle klarar sig. Vården påbörjades samma dag som vi anlände till avdelningen. Mamma var på sjukhuset på dagarna och pappa på kvällarna. Dagligen var vi en stund som familj på avdelningen i pojkens rum. På dagarna skötte mormor och morbror lillebror och hemmet. Arrangemanget fungerade eftersom vi bor nära sjukhuset och närstående bor i samma stad. Vården räckte två år och det här klarade vi. Kalles kontroller avslutades först under julen är 2014. Vi har fått leva många år i spåren av cancern. Idag studerar Kalle för att fortsätta arbeta inom vårt företag och lillebror skall bli en framtida kompanjon. Vi lever starkare än tidigare. Till vår lycka så övervanns Kalles cancer.