TAISTELUTARINAT

Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

TAISTELUTARINAT - Perheitä, jotka taistelevat lapsen syöpää vastaan.

Aino

Olemme tänä päivänä "suurperhe", koska meillä on viisi lasta. Asuu meidän kotona myös isä ja äitikin. Lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla ja ovat toisilleen kaikki kaikessa.

Elimme niin tavallista perhearkea; koulua, töitä, harrastuksia ja viimeistelimme vielä juuri rakentamaamme taloakin, kun elämä kohta vuosi sitten, eli maaliskuussa 2014, pyöräytti tämän ihanan arjen poskelleen ja paluuta entiseen ei enää ollut…

Vanhimmalla lapsellamme Ainolla, silloin vajaa 9 vuotta, todettiin neuroblastooma stage 4. Ei tämä syöpäpaholainen itsestään juuri etukäteen ilmoitellut ja sitten löydettiin laajalle levinneenä. Tiedon saatuamme oli hyvin epätodellinen olo ja muistan monesti ajatelleeni, että kohta herään unesta ja tämä kaikki onkin pahaa unta. Niin paljon krokotiilin kyyneliä ja surua ja pahaa oloa ja tuskaa. 

RAKAS lapsi, jolla on elämä täysin edessä sairastuu tähän syöpään. Sumussa mentiin me vanhemmat, mutta Aino ilmoitti heti, että tämä paha hoidetaan hänestä pois ja hän paranee. 

Hoidot aloitettiin heti ja hoidot ovat tehonneet hyvin. Aino on saanut 7 sytostaattihoitojaksoa ja elokuussa 2014 leikattiin toinen lisämunuainen, jossa oli vielä kasvaimen rippeet. Kaikki etäpesäkkeet olivat lähteneet sytostaattihoidoilla pois. Marraskuussa oli vuorossa jättihoito ja kantasolusiirto. Kaikki nämä vaiheet Aino on suoriutunut niin ihailtavasti. Sisukkuus ja positiivisuus ovat hänen suuria valttikortteja tässä taistelussa. 

 

"Olet lapsemme ja olemme sinusta niin ylpeitä"

 

Nyt on vuosi vaihtunut ja edessä on uudet haasteet, kun sädehoito alkaa parin viikon kuluttua. Aino voi hyvin ja on toipunut kantasolusiirrosta hyvin. Tälle vuodelle toivoimme terveyttä ja paljon rakkautta!

Monta vaihetta joutui aluksi läpikäymään että selvisi siitä shokista ja pystyi näkemään, että elämä jatkuu ja tästä selvitään. Sisaret ovat olleet iso tuki toisilleen ja heille on hioutunut vieläkin tiiviimpi suhde. Olemme oppineet elämästä paljon ja olemme niin onnellisia jokaisesta päivästä; elämä on lahja! 

Olemme myös kiitollisia KYSsin niin ammattitaitoisille ja ihanille lääkäreille ja hoitajille! Tiedämme, että Aino saa parasta mahdollista hoitoa. 

 

Olemme suurperhe ja niin onnellisia siitä...